On hyvä hakea lainaa netistä

Apr 19, 2012 by

Kun tarvitset rahaa johonkin hankitaan, oli se sitten uusi auto, ensimmäinen auto, asunto, talo, onnettomuus, huonekalut tai vaikkapa matka tai remontti, saatat myös tarvita lainaa. Nykyään lainaa voi hakea netistä, ja se on melkein parempi vaihtoehto kuin traditionaaliset pankit. Asiat eivät aina olleet näin, ja varsinkin pikalainat eli “pikavipit” ovat saneet osakseen suurta kritiikkiä mediassa ja oikeastaan koko kansankin parissa. Argumenttina lainoja ja pikalainoja vastaan oli se, että ne vievät liikaa rahaa, ja niitä markkinoidaan agressiivisesti pienituloisille, jonka jälkeen heiltä kiskotaan hirmukorot ja he menettävät jopa luottotietonsa.

Juuri siksi loimme ja teimme tämän sivuston. Onneksenne on kuitenkin hyvä, että nykyään kilpailun kovetessa tälläiset epärehelliset lainayhtiöt ovat karsiutuneet huomattavasti, sillä niiden maine pilaantuu ja ne eivät enää pysy pinnalla, osalta myös tämän sivun laisten lainavertailujen ansiosta.

Vaikka lainapaikat olisivatkin kaiki rehellisiä, ilman kikkailtuja hirmukorkoja ja piilomaksuja, on selvää, että niissä on siltikin tottakai eroa. Siksikin on silti hyvä käyttää lainavertailuamme täällä, kun aiot ottaa joko pientä tai jopa vähän suurempaa pikalainaa.

 

Netin lainat ja pankkilainat erot

Mikä netin lainoissa on sitten parempaa kuin pankkilainoissa? Kysymyksen pitäisi olla “mikä ei ole parempaa?”. Nykyinen taloudellinen tilanne on aikaansaanut sen, että edes lainakoroissa ei ole eroja pankin ja nettilainaamoiden välillä, ja sen lisäksi netistä lainaaminen on niin paljon helpompaa, että se ottaa niskalenkin pankkilainoista – olettaen, että valitset itsellesi oikean lainantarjoajan. Itse en ottaisi enää pankkilainaa ollenkaan, jos summa olisi alle tuon mm. Nopsalainan maksimin 6000 €, sen jälkeen on lainaa vaikeampi saada yksityisesti, ja siinä tilanteessa pankkilainat ovat toki vielä ainoa oikea ratkaisu, ei nimittäin kannata ottaa lainaa monelta eri lainapaikalta samaan aikaan, hommasta tulee vain liian hankalaa.

Pikavipit ovat myös saaneet huonoa julkisuutta, mutta se johtuu siitä, että ihmiset jättävät niitä maksamatta. Jos maksat vipin ajoissa takaisin, ei ole syytä huoleen. Pikavipeistä tulee ainoastaan silloin ongelma, kun vuosikorkojen annetaan pikeasti päästä vuosikorkoiksi. Oikeastihan pikaveipeistä ei olisi mitään järkeä edes puhua vuosikorkoina, sillä ne on tarkoitettu takaisinmaksettavaksi enintään 3 kuukauden päästä, useimmiten jopa viikoissa.

Eduskunnassa ollaan vielä kieltämässä pikavippejä, mutta isommat 1000e+ lainat ovat silti näillä näkyvin säilyvän täysin muuttumattomina netissäkin. Tämä vahvistaa myös osittain sitä, kuinka korkealla tasolla tälläaiset isommat suomalaiset lainantarjoajat ovat. Tokihan hakemuksetkin ovat hieman kattavimpia kuin normaaleilla pikavipeillä, vaikka saisitkin vastauksen todella nopeasti. Sen lisäksi asiakaspalvelu on yleensä parempaa pidemmillä ja isoimmilla lainoilla/kulutusluotoilla, vaikka listaamillamme pikalainasivustoilla on kaikilla A+ luokan asiakaspalvelu.

Related Posts

Tags

Share This